Industriële poorten

Ontwerp – Realisatie en Plaatsing

Door - admin

Toegangscontrole

Opendeur, of toch maar liever iets van kennis van wie er binnen en buiten gaat? ‘t Lijkt een evidente keuze, want niet weten is eigenlijk geen optie. Diefstallen, hackers die beter van binnenuit werken, kennis die te grabbel ligt, … Toch ontbreekt het heel wat bedrijven aan een degelijke toegangscontrole, een controle die verder gaat dan iemand aan de balie die je naam vraagt en op een papiertje schrijft.

Strikt

Moet alles strak in het pak dan? Zeker niet. Er zijn mogelijkheden genoeg, van een deurbel met camera tot een volledig geïntegreerd systeem met metaaldetectoren en fingerprintscanner. Een overzicht van opties, vind je onder andere op https://gwsecurity.be/toegangscontrole. Welke oplossing het beste voor jou en jouw bedrijf werkt, kan je best bepalen in samenspraak met experten. Zij zorgen ervoor dat je niet over-the-top gaat, maar ook niet onderbeveiligd bent.

Voordelen

Enerzijds is er de zekerheid dat er niemand binnenkomt die er niet moet zijn. Waar ’s nachts, of bij afwezigheid, beveiligingssystemen dat werk voor je opknappen, word je overdag ondersteund door de verschillende mogelijkheden van toegangscontrole.

Maar het beheren van toegangen heeft veel meer voordelen dan je denkt. Breekt er brand uit, weet je exact wie binnen is en wie niet, en vooral, wie nog gered dient te worden, en waar die ongeveer uithangt. De systemen kunnen ook gekoppeld worden aan een tijdsregistratiesysteem, waardoor je werknemers maar een maal hun badge hoeven te gebruiken bijvoorbeeld.

Fingerprint

Een van de meest effectieve controles op de markt, is de fingerprint. Bewijs daarvan zijn de geïntegreerde vingerafdrukopties op smartphones tegenwoordig. Ze zorgen ervoor dat je telefoon enkel en alleen door jou ontgrendeld kan worden en zijn een stuk secuurder dan pincodes of wachtwoorden. Een vinger is uniek.

Toegangscontrole met vingerafdruk teert op hetzelfde principe. In onderzoeksruimtes, of top-secret-locaties wordt deze techniek al langer gebruikt, maar langzaam maar zeker wordt de fingerprint meer en meer een optie voor andere sectoren ook. Zeker in tijden waarin data en kennis voor sommigen meer waard zijn dan een klomp goud. Even een vingertje tegen de sensor en je mag binnen, of niet. Geen menselijke tussenkomst meer, lagere foutenmarge, grotere beveiliging. Ook hier zijn er veel opties. Enkel vingercan, of gecombineerd met toetsencode en badgelezer.

Ben je ook toe aan meer controle, meer kennis van binnen en buiten, en een beter registratiesysteem van toegangen, bekijk dan op www.gwsecurity.be de verschillende opties, of vraag om hulp bij het uittekenen van je toegangsplannen.

 

Geef een antwoord